Известие

Collapse
No announcement yet.

Смяна на 1.8 или 2.0ТС двигател с V6 2.5

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Смяна на 1.8 или 2.0ТС двигател с V6 2.5

Искам да попитам дали 2.5 двигателя се захваща по същия начин като 2.0 и 1.8 двигателите.
    С две думи дали става смяната на двигателите,и изобщо има ли някой дето го е правил, или да знае някой дето е правил това.
    Замислил съм се за нещо такова,не ми се рискува да се чипосвам защото с това хибридно еку рискувам доста,валовете са скъпи.
    Alfa Romeo 156 2.0 TS 1999

Ако си решил да слагаш такъв двигател ти трябва целия преден мост двигател кутия (механизъм за превключване на скоростите) полуоски, карета (главини евентуално) и изпускателната система цялата и ще влезе без проблем но за смяната на ЕКУ-тата и окабеляването не знам как стоят работите но ще ти трябва целия кабелен сноп. Това само в общи линии освен това обслужване на двигателя ролки ремъци масло филтри свещи (поне тук са 6 не са дебиотмер и ламбда. След което трябва да се примериш с факта че този мотор гори поне с 1,5-2л повече извънграда и разхода му градско е около 17-19/100.
    А един чип на 1,8 струва 300лв колкото сондата и дебитомера на новия мотор.
    Така че помисли какво искаш и какво ти трябва
    156 1,8 ТS 99
    Nissan Murano 2005

Comment

Просто искам да знам на теория дали става,гледам че колегата Ферарист продава такъв с всичко нужно,и просто питам дали някой е правил това, и дали по принцип става.
      Иначе с проблемите около разхода съм запознат.

Comment

на теория става
        по въпросите ти съдя обаче че ти не можаеш да го направиш това нещо
        демек не е за теб тая раута откажи се
        Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

И какво като не мога.Други могат.
          Ти като не можеш да правиш тоалетна хартия, да не би да си спрял ходенето до тоалетна?

ГЛЕДАЙ ДА СЕ ДЪРЖИШ ПРИЛИЧНО
          Last edited by търтей; d.m.y г., 15:02.

Comment

Лисан каза че може, особенно ако имаш донорска кола.....
            Но така или иначе все повече се разколебавам дали тоя двг да го продавам, утре ще шавна до СФ да уговоря най - добрия начин за трансплантация с него......
            "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
            F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
              Но така или иначе двг да го продавам,
              аз на твое място бих си го боцнал на моята, ако ти изпадне 3,2 още по-добре ще е

Comment

3.2 също има доста из Англия, но вече твърде много ще ми дойде, на тоя етап това ме устройва като динамика и разход, сега тъкмо боднах моята ламбада на тоя двигател, че нещо отчитанията са кофти пък и oт NTK ламбдите съм отвратен, късмет е че ламбадите и дебитомерите са едни и същи, ще засека точен разход утре по магистралата, че из европата не можах.
                И мое да се каже че съм готов за трансплантация.....
                Между другото това че ми предлагаш 3.2 да си бодна, значи ли че и 3.2 на теория може да влезе, и монтажните му точки съвпадат.......??????
                "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR

Comment

ще влезе
                  точките не съвпадат
                  ма те и на 2.5 не съвпадат

2.5 и 3.2 са практически еднакви като големина

Comment

Ферарист и кво викаш трансплантираш 2,5 или 3,2 на твоята и лепваме лепенката 1,4ТС отзад
                    Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
                      Ферарист и кво викаш трансплантираш 2,5 или 3,2 на твоята и лепваме лепенката 1,4ТС отзад
                      Абсолютно.....даже си взех оригинална 1.4....но засега само 2.5 е на дневен ред......
                      Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
                      ще влезе
                      точките не съвпадат
                      ма те и на 2.5 не съвпадат
                      2.5 и 3.2 са практически еднакви като големина
                      Ще го пиша в "то ду" листата за след година две......

Comment

е 1.4 е тъпо сега поне 1.6 да е каквато си има по принцип
                        Alfa romeo GTVex
                        Alfa romeo 159 08"16V JTDmex
                        Audi A6 Avant 09" 3.0 TDI S-line Quattro
                        Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

Първоначално публикувано от dilian alfa gtv Покажи съобщение
                          е 1.4 е тъпо сега поне 1.6 да е каквато си има по принцип
                          Наистина 1.4 ще е много подозрително а 1.6 е доста доста по-добре....

Бог прощава JTD-то НЕ!

Comment

Първоначално публикувано от pacho_kardana Покажи съобщение
                            Наистина 1.4 ще е много подозрително
                            Подозрително ви е, щото знаете че няма такъв двг......ама разни субекти дето не го знаят цъкат с език при някой ситуации дето се заформят......

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
                              Подозрително ви е, щото знаете че няма такъв двг......ама разни субекти дето не го знаят цъкат с език при някой ситуации дето се заформят......
                              Моето мнемние вече ти го казах,ти си знаеш най-добре,но който и да е "субект" който попада във въпросните ситуации би трябвало да знаят за това...
                              пп:Колега не искам да спорим за глупости но според мен няма да е мн уместно...иначе идеята за смяната на моторите е перфектна!

Бог прощава JTD-то НЕ!

Comment

Working...
                              X